Spjälsängsskydd

spjälsängsskyddSpjälsängsskyddet ska finnas där för att skydda så att barnet inte fastnar med armar eller ben men många tycker inte det behövs i början när bebisen knappt rör på sig i sängen men faktum är att det är lika bra att införskaffa sig det direkt från början för det kommer att behövas förr eller senare.

Barn rör sig inte speciellt mycket i början så risken blir rätt liten att fastna men det är ändå rekommenderat att använda sig av ett spjälsängsskydd direkt från början. Helt plötsligt kan ditt barn bli väldigt aktivt i sömnen och har man då ett skydd redan från början så slipper man möjligtvis olyckor. En annan positiv sak med ett spjälsängsskydd är att den även fångar upp nappar som annars skulle trilla ut ur sängen.

Det finns lite olika varianter av spjälsängsskydd och tyvärr är många billiga varianter väldigt dåliga men det finns även bra som inte kostar en förmögenhet. Det viktigaste är att skyddet går att fästa ordentligt så det inte hela tiden trillar ihop men även att skyddet är högt och brett så det skyddar så mycket som möjligt.

Ett vanligt problem att se upp med är att barnet kan sticka ut sina fötter under själva spjälsängsskyddet vilket så klart inte ska gå se kolla ordentligt hur skyddet ska monteras genom att läsa monteringsanvisningarna som oftast följer med paketet.