Begagnade Spjälsängar

Många personer känner nog en liten frestelse till att köpa en begagnad spjälsäng i stället för att köpa en helt ny dock finns det lite risker med att köpa en begagnad säng.

Bland annat ger inte begagnade sängar samma garantier som en ny då det kan finnas skruvar eller delar som har lossnat och där igenom gör spjälsängen osäker för ditt barn.

Känner du att du ändå vill ta risken genom att köpa en begagnad spjälsäng måste du verkligen vara noga med att inspektera alla delar så att allt sitter fast och att inget saknas. Du måste även kolla så inga trädelar är i sönder så barnet inte kan fastna och skada sig.

Tänk också på att förra ägaren kan ha byggt eller använt sängen på fel sätt och inte följt de instruktioner som följde med sängen så var verkligen noga när du inspekterar sängen.

Det finns också en annan sak som har blivit ett större problem de senaste åren och det är vägglöss. Vägglöss-spridningen har exploderat de senaste åren och detta gäller generellt alla typer av möbler som säljs begagnat. Dessa löss gömmer sig väldigt bra i olika sprickor och kan ligga i dvala i helt år utan att behöva äta vilket gör det väldigt svårt att bli av med det när man väl har fått in det i hemmet och många personer vittnar om att det är ett rent ***vete att leva med dessa kryp.

Säkerheten är det viktigaste när det kommer till våra barn.