Mer om spjälsängar

Fortsättning Spjälsäng

spjälsängarDet är också viktigt att du följer alla instruktioner som följer med sängen innan du börjar använda den bör du läsa igenom alla föreskrifter som oftast följer med i paketet. En klassisk fälla är att föräldrar börjar pynta sängen med olika leksaker vilket man inte bör göra då barnen riskerar att fastna i olika hängande delar.

När barnet väl börjar växa så förstår man hur skönt det är att ha en spjälsäng där barnen kan placeras säkert för när väl barnet kan krypa förstår man hur skönt det är att ha en spjälsäng.

Det kan också vara en bra idé att investera i ett spjälsängsskydd då det kan förhindra att barnets ben och armar fastnar mellan spjälorna och orsaka skador. Många spjälsängar har redan väldigt täta spjälor på runt 2 – 2,5 cm vilket gör att barnen inte fastnar.

Det finns också en typ av spjälsäng som går att placera vid föräldrarnas säng, denna monteras genom att spänna fast den i sängkonstruktionen så inget glapp uppstår. Det fina med den här konstruktionen är att man kan få ligga tätt intill sitt barn för att lugna nerverna för dem som inte gillar att placera sitt barn direkt i en egen säng. Denna typ av spjälsäng är också höj- och sänkbar för att kunna matcha höjden på vuxensängen och denna konstruktion kallas för baby bay.